Serc

Sport

Water

Tegemoetkoming

Zwemles kost ouders veel geld. Daarom kunnen ouders van kinderen van 7 en 8 jaar van de gemeente Ede een eenmalige tegemoetkoming krijgen voor het halen van het zwemdiploma-A. Voor meer informatie of het aanvragen van de tegemoetkoming kunt u terecht op de website van de Gemeente Ede: Digitaal Loket

Polar Bears

Binnen de gemeente Ede neemt Polar Bears een unieke plaats in. Niet alleen omdat het de grootste en oudste zwemvereniging is, maar ook door het constante, hoge niveau dat binnen het waterpolo wordt bereikt. In 2006 verscheen er een schitterend jubileumboek: 'Een levend monument'

De Peppel

Een wedstrijdbad is van 30 x 21 meter, recreatiebad, bubbelstroken, sauna’s, whirlpools, stoomcabines, een buitenzwembad (alleen in de zomer geopend), ijsberenglijbanen, ‘lazy river’, een 107 meter lange overdekte glijbaan, een ‘river ride’ en voor de allerkleinsten een gezellig peuterbad met tal van spelmateriaal. Op zondag is het bad speciaal opengesteld voor families (met kinderen t/m 16 jaar oud). U kunt hier ook terecht voor zwemlessen.
Ede Veldhuizen

De Vrije Slag

Verwarmd buitenbad.
Bennekom

Bosbad Lunteren

Op een prachtige locatie midden in de bossen met een schitterende groene zonneweide. Het bad zelf heeft een voor Nederlandse zwembaden unieke vorm, waardoor het prima past in de natuurlijke omgeving. Vanaf zaterdag 27 april is het Bosbad Lunteren weer open voor het hele gezin.
Lunteren

Zwemschool ZwemZeker

Een kleine zwemschool gespecialiseerd in het geven van verkorte zwemcursussen, vakantie snelcursussen (turbo- zwemmen) en speciale zwemles voor de zwemdiploma’s A, B en C.
Ede Veldhuizen

Zwem- en Poloclub Polar Bears

Van synchroonzwemmen tot waterpolo, van breedtesport tot topsport en van conditiezwemmen voor senioren tot zwemmen en bewegen voor lichamelijk gehandicapte zwemmers.
Ede + in de zomer ook in Bennekom

Voetbal

DTS

Door de kunstgrasvelden kan er nagenoeg het hele jaar gevoetbald en getraind worden.
Ede Veldhuizen

SVO

In 1941 opgericht door oud-'Edesche Boy' en inmiddels is de vereniging gegroeid naar 325 leden en is er een florerende jeugdafdeling.
Otterlo

Blauw Geel

Ontstaan uit het bedrijfsvoetbal van de toenmalige AKU.
Ede Oost

VV Bennekom

Presteert zowel in de breedtesport als bij haar prestatieteams; ieder naar zijn of haar kunnen.
Bennekom

VV Lunteren

De voetbalvereniging Lunteren is ontstaan in 1932 als onderdeel van ontspanningsvereniging A.S.N.O.D. (Al Strevend Naar Ons Doel).
Lunteren

Edesche Boys

In 1925 kwamen een aantal schoolvrienden bij elkaar om deze voetbalvereniging op te richten.
Ede Veldhuizen

VV Ede/Victoria

Een fusie tussen voetbalclub VV Ede (de club van Ede Zuid, en bestond vroeger hoofdzakelijk door militairen) en Victoria Veste.
Ede Zuid

SV Harskamp

SV Harskamp werd op 15 juni 1948 opgericht in de bakkerij van Geert Pieters aan de Dorpsstraat in Harskamp.
Harskamp

Fortissimo

In 1945 als katholieke vereniging opgericht.
Ede Zuid

Advendo

Voetbalvereniging met heren en junioren elftallen.
Ederveen

SDS 55

De afkorting SDS staat voor “Sterk Door Samenwerking” met als oprichtingsjaar 1955.
Wekerom

Buiten

MHC Ede

Al meer dan 45 jaar de enige hockeyclub in de gemeente Ede. Inmiddels uitgegroeid tot een middelgrote vereniging van ca. 800 leden. Een echte familiesport.
Ede Oost

Climax

Een vitale en bruisende vereniging voor atletiek in de ruimste zin van het woord. Voor zowel de recreatieve als de meer wedstrijdgerichte sporter.
Ede Zuid

Ede Tigers

Een kleine vereniging voor American Football. Iedereen is geschikt, maar in het bijzonder diegenen die een oersterke wil hebben om samen met je team te winnen.
Ede Oost

Run2gether

Onder begeleiding van gediplomeerde trainers kan je hier gezellig en verantwoord hardlopen in groepsverband. Voor als je gewoon lekker wilt bewegen of aspiraties hebt om voor een halve marathon te trainen.
Ede Zuid

CKV Reehorst '45

Een gezellige korfbalclub voor de hele familie, voor jong en oud.
Ede Veldhuizen

DVO Korfbal

Korfbalvereniging DVO (Door Vriendschap Omhoog) uit Bennekom is opgericht in 1946 en is nu qua grootte de nummer 2 van Nederland.
Bennekom

Moorfielders

Een prachtige sportaccommodatie voor zowel honk-, soft- en peanutbal. Menig tegenstander is jaloers op de perfecte conditie waarin de velden continue verkeren.
Ede Zuid